بزرگداشت استاد دلشاد تهرانی در ششمین همایش حدیث پژوهش

photo_2015-12-24_21-51-35

یکی از برنامه های ویژه در ششمین همایش حدیث پژوهش، نکوداشت استاد بزرگوار جناب آقای مصطفی دلشاد تهرانیبود که به عنوان الگویی موفق و خستگی ناپذیر در عرصه پژوهش های دینی، چندین دهه از عمر با برکت خود را در راه تحقیق و نشر سخنان گهربار امیرمؤمنان علی علیه السلام و معرفی کتاب ارزشمند نهج البلاغه صرف کرده اند. به این مناسبت، این گفتگوی کوتاه با استاد ترتیب داده شده است.

لطفا در مورد پژوهش های خودتان آماری ارائه بفرمایید.

هفت کتاب ترجمه شده از بنده به چاپ رسیده است، به زبان های دیگر و پنج تا به عربی و یک انگلیسی و روسی اگر آنها را هم حساب کنیم، مجموعا به هفتاد کتاب می رسد.

اثر اخیر شما در چه حجمی به جامعه علمی ارائه می شود؟

اکنون شرح ترتیبی نهج البلاغه را با کمک برخی از دانشجویانم در دست تدوین دارم که امیدوارم در سال آینده چاپ شود. این کار حدود پانزد سال طول کشیده است و تقریبا سی جلد است.

کدامیک از اساتید در رشد و پرورش شما نقش اساسی داشته اند؟

بنده از اساتید زیادی بهره گرفتم اما از اساتیدی که نقش کلیدی در زندگی ام داشته اند، می توانم به مرحوم آقا سید احمد گلپایگانی پسر مرحوم سید جواد که عالم بسیار بی نظیری بود، و آقارضی شیرازی که خیلی بر من تأثیری گذاشت و درس خارج در خدمت ایشان بودم اشاره کنم.

پیشنهاد شما برای انس بیشتر مردم با نهج البلاغه چیست؟

گام نخست، انتشار آثاری برای فرهنگ عمومی است؛ آثاری که در حیطه و زبان و فرهنگ عمومی و در موضوعات مورد نیاز برای گروه های مختلف اجتماعی باشد. از طرفی، به زبان و شکل مناسب، ادبیات مناسب و فرم مناسب ارائه شود. گام بعدی این است که به سمت آموزش های عمومی رفت و در هر شهری کلاس های عمومی و تخصصی نهج البلاغه برپا کرد که این نیاز به برنامه ریزی کلان دارد و ابتدا باید مقدمات آموزشی و امکاناتش را فراهم آورد. گام سوم این است که خواندن نهج البلاغه براساس متون استخراج شده و آسان شده و گزیده هایی از نهج البلافه برای عموم به تناسب گروه های سنی مختلف طراحی شود و نیز گزیده های موضوعی آن استخراج شود و در دسترس علاقمندان قرار گیرد.

گمان نمی کنم بعد از قرآن کریم هیچ کتابی بتواند به اندازه نهج البلاغه به فهم و بینش دین و ایجاد روحیه آزادگی کمک کند و امید وارم ما به سمت دانشگاه نهج البلاغه پیش رویم.

سیزده − سه =